Свято Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв

14 серпня Православна Церква відзначає свято Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього і день пам’яті святих мучеників Маккавеїв.

Цього дня згадується давній звичай, якій існував у Константинополі, виносити Чесне Древо Хреста Господнього і обносити Його вулицями міста для його освячення і уникання хвороб, які часто траплялися саме цього спекотного місяця.

У день свята, в Свято-Покровському храмі, Божественну літургію очолив єпископ Камінь-Каширський Афанасій. Його Преосвященству співслужили архімандрит Феофан (Кирилюк), протоієрей Олександр Федчук, протоієрей Сергій Миронюк, архідиякон Роман (Тюканько), протодиякон Іоанн Бортнік та диякон Іоанн Ревуха.

Після прочитання Євангелія владика Афанасій звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та за лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

По закінченню Літургії були прочитані молитви на освячення меду, квітів та зілля, які віруючі люди, згідно благочестивого звичаю, принесли цього дня до храму.

Після освячення Владика Афанасій привітав вірян зі святом та побажав, щоб заступництво і сила Животворчого Хреста Господнього завжди перебувала із ними, і щоб вони мали таку ж міцну віру яка була у старозавітніх мучеників Маккавеїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *