Престольне свято храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона

9 серпня Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Цей день є престольним святом Свято-Пантелеймонівського храму, розташованого біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька.

Престольне свято храму називають його «другою Пасхою». Адже цього дня його громада молитовно відзначає урочистість свята, дня пам’яті святого чи чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, на честь якого і освячений той чи інший храм.

Свято-Пантелеймонівський храм був збудований та освячений на честь 2000-річчя Різдва Христового і є частиною архітектурного комплексу древнього Свято-Покровського храму Луцька.

Напередодні престольного свята єпископ Камінь-Каширський Афанасій, у співслужінні сонму священнослужителів Волинської єпархії, очолив Всенічне бдіння у Свято-Покровському храмі.

В сам день свята вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій звершив Божественну Літургію у Свято-Пантелеймонівському храмі. Йому співслужили священнослужителі Волинської єпархії.

Окрасою богослужіння став спів молодіжного хору Свято-Пантелеймонівського храму «Уміленіє» під керівництвом Катерини Головій.

Після Літургії відбувся Хресний хід. У своєму архіпастирському слові проповіді єпископ Афанасій закликав вірних наслідувати приклад твердості у вірі, яку проявив святий великомученик і цілитель Пантелеймон. “Споглядаючи на життя і подвиги мучеників, ми повинні наслідувати приклад їхньої віри. І цей приклад нехай проросте у наших серцях і явить у нашому житті благодать Святого Духа”, – підсумував владика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *