Єпископ Афанасій очолив літургію у Свято-Пантелеймонівському храмі

26 квітня 2020 року, у неділю Антипасхи, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, вікарій Волинської єпархії, очолив Божественну літургію у Свято-Пантелеймонівському храмі м. Луцька, який знаходиться на території єпархіального управління.

Після прочитання Євангелія владика звернувся зі словом проповіді, у якому розкрив правильне розуміння Євангельських рядків та усіх випробувань, котрі ми переживаємо.

26 квітня виповнюється 34 роки часу, відколи трапилась найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС.

Тож під час Божественної літургії були піднесені сугубі молитви, насамперед, за здоров’я людей та їхніх дітей, які були ліквідаторами та постраждалими від наслідків страшної аварії на ЧАЕС, також були піднесені молитви за упокій тих людей, котрі були ліквідаторами або постраждалими від наслідків цієї аварії.

У зв’язку із карантином, через який закриті усі кладовища, опісля Літургії було звершенне заупокійне богослужіння Пасхальним чином з поіменним поминанням наших рідних та близьких. Таким чином ті християни, котрі подали свої записки до храму, проявили любов до своїх рідних та близьких, бо ж молитви ніхто не забороняв, а вона – одна з найголовніших факторів, котрі дійсно можуть допомогти нашим рідним.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *