Вулицями Луцька пройшов велелюдний хресний хід

У неділю, 11 серпня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у Луцьку відбувся традиційний хресний хід.

Сотні православних лучан разом з місцевим духовенством пройшли центральними вулицями міста та перенесли від кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської до Свято-Покровського храму копію чудотворної ікони Божої Матері «Пантанасса», ковчежець із часточками чесних мощей святих угодників Божих, ікону Покрова Пресвятої Богородиці та ікону Всіх Святих землі Волинської.

Молитовне дійство очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.
Під час ходи віряни зупинялися на меморіальному комплексі “Вічна слава” та Театральному майдані, щоб відслужити заупокійні літії та помолитися за спокій душ українських воїнів.

Також під час хресного ходу віряни співали духовні піснеспіви.

По завершенні хресного ходу усіх хрестоходців окропили святою водою. Після цього священнослужителі та віряни мали змогу прикластись до святинь у Свято-Пантелеймонівському храмі. У Свято-Покровському ж храмі була звершена Всенічна.

Зазначимо, цього дня учасники хресного ходу у Луцьку пройшли відстань у понад 6 кілометрів. До того ж, як зазначають вони, уже давно це молитовне дійство не об’єднувало такої кількості людей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *