День пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона

9 серпня, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька. Владиці співслужили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський), клірики храму та гості у священному сані. Разом з духовенством до храму завітали сотні віруючих людей, які цього дня прийшли вшанувати пам’ять святого.

Під час Богослужіння було піднесено особливу молитву за медиків, покровителем яких є святий великомученик і цілитель Пантелеімон. У ній архіпастир просив Милосердного Бога, молитвами святого великомученика і цілителя Пантелеімона, дарувати мудрість та сили медикам, які працюють на благо людей.

Насамкінець владика Нафанаїл виголосив проповідь, в якій розповів про подвижницький шлях великомученика Пантелеімона та поставив святого у приклад всім присутнім.

Варто зауважити, що на території Свято-Покровського кафедрального храму є храм, зведений на честь святого великомученика і цілителя Пантелеімона, в якому було звершено ранню Літургію з нагоди престольного свята та Хресну ходу навколо храму. Богослужіння звершив настоятель храмового комплексу архімандрит Афанасій (Герман).

ФОТОРЕПОРТАЖ

Сайт Волинської єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *